שיטת אסף פינקל

בגיטרה

מי אני?

 יליד 1963, נגן, מעבד, יוצר, מפיק, נחשב לוירטואוז בנגינת גיטרה, אך הוראת המוזיקה הופכת להיות משמעותית עבורי יותר ויותר במהלך השנים.

השכלתי המוזיקלית התחילה ממורים כמו סרג'יו נטרה, מנשה בקיש, ובהמשך- בביה"ס לאומניות תלמה ילין. 

 את פיתוח השיטה הייחודית אני מייחס לפרופסור צבי קרן, ששימש כראש מחלקת מוזיקולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, שאצלו למדתי הלחנה. 

פרופסור צבי קרן, עליו השלום, היה מוזיקאי צנוע ששימש מורה לרבים וטובים כמו אלברט פיאמנטה, יוני רכטר, אריאל זילבר, שלמה גרוניך, דני סנדרסון ופסנתרנים ומעבדים, כמו ירון גרשובסקי, נחום פרפקוביץ. צבי קרן השפיע רבות על סצינת ההלחנה והמוזיקה בארץ. בשנות השישים התזמורת הסימפונית של 'קול ישראל' לקחה אותו כמעבד למוזיקה קלה. עיבודיו התקבלו  בהתלהבות. הוא הוסיף נופך של מוזיקה אמריקאית למוזיקה האירופאית ששלטה כאן.

פרופסור צבי קרן, או בשמו הקודם, לפני עלייתו ארצה, האוורד קירשבאום, היה אחד משבעת תלמידיו המוסמכים של יוסף שילינגר, מדען ומוזיקאי יהודי רוסי שעבר לארה"ב בשנות השלושים, והיה למורה של גדולי המוזיקאים בארה"ב. ייחודו של שילינגר היה בניתוח מתמטי של אלמנטים מוזיקליים, מעין חזון מוקדם של עולם ההלחנה המודרני. גרשווין היה מתלמידיו הידועים, וכתב בהשפעתו את 'פורגי ובס'.  שיטתו של שילינגר היוותה את הבסיס למערך הלמידה באוניברסיטת ברקלי, בוסטון.  המכללה ששמה הראשון היה "בית המוזיקה של שילינגר",  היתה חלוצה בתחום הלמידה האקדמית של מוזיקה מודרנית.

את צבי קרן קיבל שילינגר כתלמיד רק לאחר שהשלים תואר בכימיה. קרן הגדיר את השיטה כנוסחה פילוסופית מעשית לתיאוריה של המוזיקה. 

בניגוד אליהם, אין לי רקע מדעי או אקדמי, בקושי תיכוני… חוץ מלנגן וללמוד מוזיקה לא עשיתי דבר… שיטת הלימוד והגישה למוזיקה ונגינת הג'אז שחוויתי אצל פר' צבי קרן הביאו אותי למקום אחר בנגינה ובהבנת המוזיקה, את מה שלמדתי ממנו על פסנתר העברתי לגיטרה, ופיתחתי שיטה מעשית לנגינה בגיטרה,  שאינה דורשת קריאת תווים או השכלה מוזיקלית אקדמית, ותואמת את הגדרתו של פר' צבי קרן, שהגדיר את השיטה כפילוסופיה מעשית . חוץ מהתאוריה, למדתי רבות גם משיטת הלימוד הייחודית של פר' קרן, שיטה יסודית, מדוייקת, שבה מקבלים כלים, והיישום הוא בידי התלמיד, עם הנחייה ומתן כיוון. 

העלאת הידע לקורס דיגיטלי היתה אתגר משמעותי שלקח זמן רב, וכאן המקום להודות לתלמידים הרבים שעזרו לי בדרך החתחתים הזאת בעצה, בעזרה, בביקורת, ותרמו מהידע המקצועי שלהם, כל אחד בתחומו, כדי שהצילומים, העריכה, הכתיבה, הסאונד, העיצוב, הראיונות והרעיונות יראו כמו שהם נראים. 

גם אתם, תלמידי החדשים, מוזמנים להגיב להעיר ולהאיר, כדי שנוכל להשתפר בהגשת הקורס, וליצור את הקורסים הבאים עוד יותר טובים אפילו.

 אסף.  

יצירת קשר
שירותים נוספים
קורסים דיגיטלים